Hebberigheid is speculeren op een dom vertrouwen dat de crisis in de huizenmarkt morgen wel over zal zijn ! Nieuw huis gekocht en uw huidige woning nog niet verkocht ? Laat uw gezond rekenverstand het winnen van uw hebberigheid !

De huizenmarkt zit muurvast. Er is overigens genoeg interesse in de aankoop van woningen. Dagelijks stromen de zogenoemde “leads” in grote aantallen bij me binnen. Dit betekent dat de consument in grote aantallen op zoek is naar een woning. Er zijn echter twee belangrijke factoren waarom het toch niet wil vlotten op de huizenmarkt.

Mr._H.G._Harry_Fens ENORME NAHEFFING SPAARPOLIS Huiseigenaren met spaarhypotheek mogelijk voor tienduizenden euro's extra aangeslagen.

Dit bericht kopte het AD op de zaterdagochtend van 7 november 2009. En dat is toch even schrikken zo op je vrije zaterdag. Hebben ze hier nu een punt of moet het bericht beschouwd worden als de zoveelste mediale paniekzaaierij in de hoop dat hiermee, na de DSB, een nieuwe media hype kan worden ingeluid. Het AD moet immers in deze crisistijd ook zijn krantjes blijven verkopen. Is er geen nieuws, dan verzinnen we het wel, zullen ze bij de redactie hebben gedacht.

Wat is er nu werkelijk aan de hand en waar gaat dit eigenlijk over. Ik ga proberen u dit zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

 

Langlopende verzekeringscontracten bij schadeverzekeringen aan banden !

 Op 25 juni jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars een bedrijfsregeling aangenomen over de contractsduur van particuliere schadeverzekeringen.

 De bedrijfsregeling is van toepassing op particuliere schadeverzekeringen en geldt vanaf 1 januari 2010.

Independer start met kwaliteitscheck hypotheekadvies

Independer is maandag gestart met de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. Die bestaat uit een lijst met zestig vragen aan de hand waarvan bezoekers kunnen achterhalen of hun adviseur alle noodzakelijke onderdelen aan bod heeft laten komen. Dat resulteert in een rapportcijfer en een persoonlijk adviesrapport.